Zes praktische tips voor het gebruik van airco in de auto

Met het huidige zomerweer wordt de auto-airconditioning onmisbaar. Ondanks dat het een fantastisch hulpmiddel is, wordt het vaak op een onjuiste manier gebruikt. Om een aangename rit te garanderen, bieden wij u deze praktische tips. Door het volgen van deze eenvoudige instructies, zorgt u ervoor dat u altijd koel blijft tijdens uw reizen.

Matig het gebruik van de airco bij vertrek.
Velen zetten de airco meteen op de hoogste stand bij vertrek, maar het openen van ramen en mogelijk ook het dakraam is een betere strategie. Hierdoor ontsnapt de warmte snel en zorgt u voor een koelere start van uw reis.

Houd de airco op een redelijke temperatuur.
Vermijd het instellen van uw airco op een temperatuur die meer dan 5 graden lager is dan de buitentemperatuur. Dit is niet alleen aangenamer wanneer u uitstapt, maar bespaart ook energie.

Profiteer van remote airco-activering.
De meeste moderne auto’s worden geleverd met een app die het mogelijk maakt om de airco op afstand in te schakelen. Zo kunt u uw auto al koel maken voordat u vertrekt. Vooral voor elektrische auto’s die nog aan de oplader staan, is dit nuttig om te voorkomen dat de accu te veel wordt belast. Deze tip is ook handig in de winter om bevroren ruiten te vermijden.

Zorg voor luchttoevoer van buiten.
Veel autobezitters houden de interne recirculatie van hun airco ingeschakeld. Hoewel dit in eerste instantie kan zorgen voor snellere koeling, is het belangrijk om deze functie na enkele minuten uit te schakelen om een efficiënte werking van de airco te garanderen.

Richt de ventilatie goed.
Het is verleidelijk om de luchtroosters direct op uw gezicht te richten, maar het is beter om ze naar boven te richten. Op deze manier wordt de koele lucht gelijkmatiger verdeeld in de auto.

Vergeet niet uw airco te onderhouden.
Vaak worden de airconditioning systemen in auto’s verwaarloosd tijdens onderhoudsbeurten. Het is belangrijk om tijdig de filters te vervangen en na een paar jaar het koelmiddel bij te vullen. Onvoldoende onderhoud kan leiden tot een onaangename geur van de airco.

Door deze praktische tips te volgen, kunt u deze zomer volop genieten van uw ritjes, ongeacht de hitte buiten.

Contact ons

AZ Autoverhuur Sneek

info@azautoverhuur.nl

+31 (0515) - 82 00 04

Wolkammersstraat 14-B
8601 VB  Sneek

AZ Autoverhuur Emmeloord

info@azautoverhuur.nl

+31 (0527) - 50 24 00

Ondernemersweg 29
8304 BH  EMMELOORD

KVK – 01072661
BANK – NL64 SNSB 0945 7767 48
t.n.v. MSB Automotive
BTW – NL8041.02.909.B02