Voor onze meest gestelde vragen!

Bekeuringen

Bij een verkeersovertreding met een huurauto ontvangt
AZ Autoverhuur de bekeuring. Wij factureren de beschikking aan u door met een opslag van €. 9,50 administratiekosten, met het verzoek het openstaande bedrag per direct over te maken op het genoemde bankrekeningnummer.

Met de huurauto op vakantie

U mag met de huurauto op vakantie naar aangesloten EU-landen en de landen die op de groene kaart staan vermeld. Overige landen zijn niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming.

Schade of diefstal?

Rijdt u schade schakel altijd de politie in en laat die bij het incident komen om een rapport op te maken. U dient te allen tijde een schadeformulier (LET OP achterkant ook invullen) in te vullen en te ondertekenen. Stuur dit SAF per ommegaande naar ons toe.

Is er sprake van diefstal of inbraak en u weet niet wie de tegenpartij is, bel politie of doe direct online aangifte. Stuur het politierapport direct naar ons toe.

Pech onderweg

Bij pech of schade onderweg kunt u op ieder moment bellen met AZ Autoverhuur. Dat kan met uw eigen mobiele telefoon of via de praatpalen langs de snelweg. Het telefoonnummer is 0515 – 82 00 04

Wij komen u zo snel mogelijk te hulp wanneer uw auto is uitgevallen of de bestuurder de reis niet kan voortzetten vanwege een ongeval. De dekking strekt zich uit tot alle landen waar de groene kaart geldig is en geldt ook voor auto’s met caravan en aanhanger

Huurperiodes

Voor huurauto’s geldt dat één huurdag overeenkomt met een tijdspad van 24 uur dat geldt tijdens de openingstijden. Een voorbeeld: als u de auto om 15.00 uur ophaalt dan dient de auto de volgende dag om 15.00 uur weer te zijn ingeleverd.

Roken of huisdieren meenemen?

Het roken in de gehuurde voertuigen is niet toegestaan. Huisdieren zijn wel toegestaan mits de auto weer in dezelfde staat wordt ingeleverd. Zo niet, dan wordt minimaal € 75,– aan schoonmaakkosten in rekening gebracht.

Wintersport
  • Schaf vignetten van te voren aan.
  • Oefen met het bevestigen van de sneeuwkettingen, het is niet moeilijk, en u weet gelijk of u de juiste kettingen heeft.
  • Volg de actuele verkeersinformatie als u onderweg bent, maar bekijk ook voor u vertrekt naar de verkeersinformatie en waar wegwerkzaamheden zijn.
  • Neem een ouderwetse kaart mee, mocht u een navigatiesysteem hebben met niet de meest recente update of als deze uitvalt. Dan heeft u altijd een beter overzicht over een alternatieve route.
  • Bij het parkeren van uw auto, deze in de versnelling zetten i.p.v. op de handrem, dit omdat een handrem kan vastvriezen.
  • Neem een flesje slotontdooier mee, laat deze niet in de auto staan!
  • Neem een wegrijhulp mee, voor als de auto diep in de sneeuw staat.
  • Neem voldoende ruitensproeier vloeistof mee, ook om bij te vullen onderweg.
  • Onderliggend wegennet alleen bij noodzaak gebruiken: de route via de hoofdwegen is zeker onder winterse omstandigheden vaak de snelste route, ook al rijd u hiervoor om. Strooischema’s en gebruik door ander verkeer zorgen ervoor dat deze wegen het meest begaanbaar blijven.
BPM-tarieven zorgen waarschijnlijk voor duurdere auto’s in 2023

BPM-tarieven zorgen waarschijnlijk voor duurdere auto’s in 2023

Veel nieuwe auto’s zullen met ingang van 2023 waarschijnlijk duurder worden in Nederland. Dit soort prijsverhogingen houden vaak verband met een aanpassing van het model, maar met ingang van 2023 gebeurt dit waarschijnlijk ook zonder dat je er direct meer voor...

Vanaf 2035 moeten alle nieuw verkochte auto’s CO2-uitstootvrij zijn

Vanaf 2035 moeten alle nieuw verkochte auto’s CO2-uitstootvrij zijn

In Brussel is een akkoord bereikt tussen de Europese Commissie, onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten over de verkoop van nieuwe auto’s in de EU (Europese Unie). Vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto’s, personenauto’s en kleine bedrijfswagens, die in...

Europese autoproductie kan dalen tot wel 40% vanwege energiecrisis

Europese autoproductie kan dalen tot wel 40% vanwege energiecrisis

S&P Global Mobility hebben in een rapport genaamd ‘Winter is coming’ gemeld dat de energiecrisis de autoproductie in Europa de komende tijd tot wel 40% zou kunnen beperken. Door hoge energieprijzen en energietekorten zouden er zelfs tijdelijke productiestops kunnen...

Waarom ons?

Altijd een auto beschikbaar

Pechhulp inbegrepen

De meest zuinige auto's

Meerdere afleverpunten

Contact ons

AZ Autoverhuur Sneek

info@azautoverhuur.nl

+31 (0515) - 82 00 04

Wolkammersstraat 14-B
8601 VB  Sneek

AZ Autoverhuur Emmeloord

info@azautoverhuur.nl

+31 (0527) - 50 24 00

Ondernemersweg 29
8304 BH  EMMELOORD

KVK – 01072661
BANK – NL64 SNSB 0945 7767 48
t.n.v. MSB Automotive
BTW – NL8041.02.909.B02