Auto huren vakantie

5% korting

Op uw eerste reservering*
(niet op vakantietarieven)

 

Vakantietarieven

Wilt u een auto huren voor uw vakantie en daardoor onbezorgd op vakantie gaan in de maanden juni, juli, augustus of september? Met een goede huurauto van AZ Autoverhuur gaat u echt genieten van uw geboekte vakantie. Aangezien u met een auto huren voor de vakantie meer ziet en beleeft. Of u nu in Nederland blijft of naar het buitenland gaat: bij AZ Autoverhuur is een auto huren zo geregeld. 

Auto huren voor vakantie, wat bieden wij aan?

Bij AZ Autoverhuur bieden wij voor het huren van een auto het volgende aan:

  • een handige kleine auto;
  • een gezinsauto;
  • een stationwagon;
  • een personenbus.

Daarnaast kunt u er nog voor kiezen om handgeschakeld of automaat te rijden, eventueel voorzien van een trekhaak: AZ Autoverhuur regelt voor u de passende huurauto die aan uw persoonlijke wensen voldoet voor uw vakantie.

Met uw huurauto zorgeloos op vakantie

Wanneer u een auto huurt voor uw vakantie, rijdt u met AZ Autoverhuur 100% zorgeloos, u huurt namelijk altijd inclusief verzekeringen en 24/7 pechhulp in Europa.

Vakantietarieven

Volkswagen UP (benzine)

Vanaf €229,00 per week

}

Eén week € 229,00

Eén week 1.500 km vrij

}

Twee weken € 419,00

Twee weken 2.500 km vrij

}

Drie weken € 549,00

Drie weken 3.500 km vrij

s

Per extra km: € 0,16

s

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Vakantietarieven

Volkswagen Polo (benzine)

Vanaf €299,00 per week

}

Eén week € 299,00

Eén week 1.500 km vrij

}

Twee weken € 475,00

Twee weken 2.500 km vrij

}

Drie weken € 699,00

Drie weken 3.500 km vrij

s

Per extra km: € 0,17

s

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Vakantietarieven

Peugeot 308 stationwagon (benzine)

Vanaf €399,00 per week

}

Eén week € 399,00

Eén week 1.500 km vrij

}

Twee weken € 699,00

Twee weken 2.500 km vrij

}

Drie weken € 825,00

Drie weken 3.500 km vrij

s

Per extra km: € 0,17

s

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Vakantietarieven

VW Touran 7 persoons (benzine)

Vanaf €675,00 per week

}

Eén week € 675,00

Eén week 1.500 km vrij

}

Twee weken € 949,00

Twee weken 2.500 km vrij

}

Drie weken € 1.250,00

Drie weken 3.500 km vrij

s

Per extra km: € 0,19

s

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Vakantietarieven

VW Passat Automaat (benzine)

Vanaf €699,00 per week

}

Eén week € 699,00

Eén week 1.500 km vrij

}

Twee weken € 899,00

Twee weken 2.500 km vrij

}

Drie weken € 1099,00

Drie weken 3.500 km vrij

s

Per extra km: € 0,23

s

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Vakantietarieven

Ford Transit 9-persoons (diesel)

tarief € 99,00 per dag

}

Per dag € 99,00

Per dag 200 km vrij

s

Per extra km: € 0,20

s

Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Uw vakantie begint met een auto huren bij AZ Autoverhuur

Wilt u voor een korte tijd een auto huren voor uw vakantie of gaat u een lange reis maken? Er is veel mogelijk, ook wanneer u een auto voor de vakantie bij ons huurt zijn er nog vele mogelijkheden. AZ Autoverhuur wenst u alvast vele veilige kilometers!

  • De auto’s zijn All-risk verzekerd en inclusief inzittende verzekering;
  • Het eigen risico bij een schade bedraagt €750,00 per schade;
  • Verlaging van het eigen risico naar €500,00 per schade bedraagt maximaal €30,00 per huur periode;
  • Tarieven zijn incl. 21% BTW;
  • Toeslag voor trekhaak/navigatie €30,00 per huur periode;
  • Bagagebox huren kost €30,00 per huur periode.

Extra info wanneer u een auto huurt voor de vakantie

Indien u met uw huurauto naar het buitenland gaat, dient u dit te melden. Het is niet toegestaan om met uw huurauto buiten de EU-landen te rijden, met uitzondering van Zwitserland, Noorwegen en Tsjechië.

In Duitsland moet de auto voorzien zijn van banden die geschikt zijn voor de weersomstandigheden: rij dus op winterbanden in Duitsland als het winter is of wordt. Dan moeten auto’s ook beschikken over een winteruitrusting.

Winterbanden

In Duitsland is het verplicht om banden met winterse eigenschappen te gebruiken (dit mogen winterbanden of all seasonbanden zijn) bij winterse omstandigheden. Sinds kort is de definitie van geschikte banden in de Duitse wet aangescherpt. Banden met alléén M +S aanduiding zijn niet meer voldoende. De band (winterband of all seasonband) moet voorzien zijn van het Alpine-symbool (berg met sneeuwvlokje).

Er is een overgangsregeling voor het gebruik van banden die alleen M+S markering hebben. Deze mogen nog tot 30 september 2024 gebruikt worden, mits zij voor 31 december 2017 zijn geproduceerd. Let bij het kopen van nieuwe banden daarom goed op de productiedatum van de band.

Let op:
Er zijn ook zomerbanden met M+S aanduiding. Deze zomerbanden hebben geen winterse eigenschappen en zijn dus niet geschikt voor het rijden in Duitsland bij winterse omstandigheden, dus ook niet in de overgangsperiode.

Profieldiepte

De minimale profieldiepte voor banden in Duitsland is 1,6 mm. Echter voor winterbanden wordt een minimale profieldiepte van 4 mm geadviseerd omdat beneden de 4 mm de banden niet meer optimaal werken en de band zijn winterse eigenschappen verliest.

Winterse omstandigheden

Van winterse omstandigheden is volgens de wet in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming. Duitsland kent geen vaste periode waarin het gebruik van winterbanden verplicht is. Ook buiten de wintermaanden kan er sprake zijn van winterse omstandigheden.

Boete

De boete voor het rijden op ongeschikte banden is € 60,- en 1 strafpunt. Veroorzaak je hinder dan is de boete € 80,-. Nieuw is dat ook de kentekenhouder, die het gebruik van het voertuig zonder de vereiste winterbanden toelaat, een boete krijgt van € 75,- en 1 strafpunt

Sneeuwkettingen

Het gebruik van sneeuwkettingen is toegestaan. In sommige gebieden zijn sneeuwkettingen zelfs verplicht. Dit wordt aangegeven met een verkeersbord. Deze verplichting geldt ook voor vierwiel aangedreven auto’s tenzij anders aangegeven. Er geldt bij gebruik van de kettingen een maximum snelheid van 50 km/u.

Winteruitrusting

Volgens de Duitse wet moet de auto zijn uitgerust naar de weersomstandigheden. Dat wil zeggen dat er, naast winterbanden of all seasonbanden en sneeuwkettingen ook antivries in de ruitenwisservloeistof moet zitten. Als een automobilist staande wordt gehouden en zijn auto voldoet niet aan de eisen met betrekking tot de weersomstandigheden dan kan er een boete worden opgelegd.

Winterbanden en snelheid

Je mag in Duitsland op winterbanden niet harder rijden dan de voorgeschreven maximumsnelheid van de band. Als die lager is dan die van de auto, moet dat met een voor de bestuurder zichtbare sticker met vermelding van de maximum snelheid zijn aangegeven.

De genoemde verplichtingen gelden ook voor kampeerauto’s en motoren. Bij caravans geldt geen verplichting voor winterbanden in Duitsland (of sneeuwkettingen). Het mag wel en winterbanden leveren ook voor caravans een betere wegligging op.

Winterbanden: heb ik dan nog sneeuwkettingen nodig?

Ja, op kleine (berg-)wegen. In veel landen zijn sneeuwkettingen verplicht; dan staat er een verkeersbord met een plaatje van een wiel met sneeuwketting.

Winteruitrusting in Duitsland

Zoals hierboven gemeld vallen onder winteruitrusting niet alleen winterbanden in Duitsland, maar ook voldoende ruitensproeiervloeistof en goede ruitenwissers. Deze verplichting geldt ook voor Nederlandse auto’s.

Winterbanden zijn in Frankrijk niet verplicht, maar het gebruik ervan wordt wel aangeraden. Winterbanden moeten dan een minimale profieldiepte van 3,5 mm hebben. Sneeuwkettingen kunnen op bepaalde wegen wel verplicht zijn, dat wordt met borden aangegeven.

Winterbanden in Frankrijk alleen verplicht als er een bord staat

Het gebruik van winterbanden is alleen verplicht als dit door middel van een verkeersbord wordt aangegeven. De minimum profieldiepte voor winterbanden in Frankrijk is 3,5 mm. De winterbanden moeten zijn voorzien van M+S aanduiding.

Sneeuwkettingen in Frankrijk

Sneeuwkettingen zijn verplicht wanneer dit wordt aangegeven met een blauw verkeersbord waarop een autoband met een sneeuwketting staat. Dit bord kan voorzien zijn van de tekst ‘pneus à neige admis’. Dit betekent dat winterbanden gebruikt mogen worden in plaats van sneeuwkettingen.

De maximum snelheid met sneeuwkettingen in Frankrijk is 50 km/h. Let wel op de maximumsnelheid die bij de gebruiksaanwijzing van de kettingen staat aangegeven.

Spijkerbanden

Toegestaan in winterperiode – Spijkerbanden zijn toegestaan van de zaterdag voorafgaand aan 11 november t/m de laatste zondag in maart op voertuigen tot 3500 kg. Deze periode kan worden aangepast als de weersomstandigheden dat vereisen.
De maximumsnelheid bij gebruik van spijkerbanden is 90 km/h.
Voor Franse auto’s met spijkerbanden geldt dat links achter op de auto een plaatje of sticker moet worden aangebracht met de snelheidslimiet ’90 ‘ erop. Op Nederlandse auto’s met spijkerbanden hoeft geen plaatje of sticker te worden aangebracht.

Winterbanden in Tsjechië

Winterbanden in Tsjechië zijn verplicht van 1 november tot 31 maart bij winterse omstandigheden. Ook de sneeuwkettingen moeten dan in de auto liggen. Zonder winterbanden rijden kan meespelen bij de aansprakelijkheidsvraag bij een ongeluk.

Winterbanden in Tsjechië

In Tsjechië is het gebruik van winterbanden verplicht van 1 november tot en met 31 maart bij winterse omstandigheden. Of als de temperatuur onder de 4 graden Celsius is. Onder winterse omstandigheden wordt onder andere verstaan; sneeuw, ijzel en sneeuwmodder.

Bij een blauw bord met daarop een auto en een sneeuwvlok zijn winterbanden ook verplicht ongeacht de winterse omstandigheden of de temperatuur.

De winterbanden moeten voorzien zijn van de M+S aanduiding en beschikken over een minimum profieldiepte van 4 mm.

Sneeuwkettingen in Tsjechië

Het gebruik van sneeuwkettingen is alleen toegestaan als de wegen met sneeuw of ijs zijn bedekt. Het wegdek mag niet beschadigd worden door het gebruik van de kettingen.

Spijkerbanden/ overige winteruitrusting

Het gebruik van spijkerbanden is verboden. Dit verbod geldt ook voor Nederlandse auto’s.

In Zwitserland bestaat voor het gebruik van winterbanden geen wettelijk regeling. Het wordt aanbevolen ze wél te gebruiken omdat er een boete staat op het veroorzaken van hinder op de weg door het gebruik van banden met onvoldoende grip.

Winterbanden in Zwitserland

Het gebruik van winterbanden is niet verplicht, maar bij winterse omstandigheden kan rijden zonder winterbanden een boete opleveren als het overige verkeer gehinderd wordt (omdat je banden onvoldoende grip hebben op het wegdek). Onder winterse omstandigheden worden winterbanden dus aanbevolen.

Sneeuwkettingen in Zwitserland

Sneeuwkettingen in Zwitserland zijn verplicht als de toestand van de weg dat noodzakelijk maakt. Dit wordt aangegeven met een verkeersbord. De maximumsnelheid met sneeuwkettingen bedraagt 50 km/h.

Spijkerbanden/ overige winteruitrustin

Toegestaan in winterperiode – Het gebruik van spijkerbanden is toegestaan van 1 november t/m 30 april.
Als de toestand van de weg of de weersomstandigheden dat vereisen kan het gebruik van spijkerbanden ook buiten deze periode worden toegestaan voor bepaalde wegen, vooral in berggebieden.
Het gebruik van spijkerbanden is verboden op autosnelwegen en bepaalde autowegen, maar is wel toegestaan op de A13 tussen Thusis en Mesocco (San Bernardino-tunnel) en op de A2 tussen Göschenen en Airolo (St. Gotthard-tunnel).
De maximumsnelheid bij het gebruik van spijkerbanden is 80 km/h.
Achter op een auto met spijkerbanden moet een ronde sticker worden bevestigd die de toegestane maximumsnelheid van 80 km/h aangeeft.
Als spijkerbanden worden gebruikt, moeten die op alle wielen gemonteerd worden.
De spijkers mogen niet langer zijn dan 1,5 mm.

Voor het gebruik van winterbanden in Italië geldt geen algemene verplichting. Op bepaalde wegen kan winteruitrusting verplicht zijn, maar dat wordt dan door middel van een verkeersbord aangegeven. In de Aostavallei geldt wel een algemene verplichting voor winterbanden.

Winterbanden in Italië

Er bestaat geen algemene winterbandenplicht in Italië.

Maar van 15 november t/m 15 april is het in bepaalde gebieden en op bepaalde wegen verplicht om op winterbanden te rijden (of sneeuwkettingen in de auto te hebben).Deze verplichting wordt aangegeven met een groen of blauw bord met de tekst ‘obbligo di pneumatici invernali o catene a bordo’ (winterbanden of sneeuwkettingen verplicht). Deze periode kan worden vervroegd of verlengd als de weersomstandigheden dat vereisen.
In Zuid-Tirol geldt het hele jaar de plicht om bij winterse omstandigheden, zoals sneeuw en sneeuwmodder, op winterbanden te rijden (of sneeuwkettingen te gebruiken).
Voor de Brennerautosnelweg (E45/A22) tussen Brenner en Affi en in de stad Bozen geldt van 15 november tot en met 15 april de plicht om op winterbanden te rijden (of sneeuwkettingen in de auto te hebben) ongeacht de weersomstandigheden.
Het is in het Aostadal vanaf 15 oktober t/m 15 april verplicht op winterbanden te rijden (of sneeuwkettingen in de auto te hebben) ongeacht de weersomstandigheden.
In Italië geldt een minimale profieldiepte voor alle banden van 1,6 mm.

Sneeuwkettingen in Italië

Er bestaat in Italië geen algemene verplichting tot het gebruik van sneeuwkettingen. Wel is er een aantal wegen waarop sneeuwkettingen in bepaalde periodes verplicht zijn. Dit wordt door een verkeersbord aangegeven. De maximumsnelheid bij gebruik van sneeuwkettingen is 50 km/h.

Spijkerbanden/ overige winteruitrusting

Toegestaan in winterperiode – Het gebruik van spijkerbanden is toegestaan van 15 november t/m 15 maart voor voertuigen die niet zwaarder zijn dan 3500 kg.
Als spijkerbanden worden gebruikt, moeten deze op alle wielen en op de wielen van een eventuele aanhanger gemonteerd worden.
Met spijkerbanden mag op autosnelwegen niet harder gereden worden dan 120 km/h en op andere wegen niet harder dan 90 km/h.
Italiaanse auto’s met spijkerbanden moeten voorzien zijn van spatlappen achter de achterwielen. Voor Nederlandse auto’s met spijkerbanden wordt het gebruik van spatlappen achter de achterwielen aangeraden.

Rijden met winterbanden in de zomermaanden

Het Italiaanse Ministerie van Infrastructuur en Transport heeft bepaald dat in Italië met ingang van 15-05-2014 speciale winterbanden (zogenaamde Nordic tyres) tijdens de zomermaanden niet meer gebruikt mogen worden. Dit geldt ook voor Nederlandse motorvoertuigen.

Het betreft geen algeheel verbod op het rijden met winterbanden in de zomer.

Winterbanden in Oostenrijk zijn bij winterse omstandigheden verplicht tussen 1 november en 15 april. Buiten deze vaste periode kan zeker in de bergen het gebruik van winterbanden ook verplicht zijn. Dat wordt duidelijk gemaakt met een bord. Onder winterse omstandigheden vallen in elk geval sneeuw, ijs en gladheid.

Winterbanden in Oostenrijk

Het gebruik van winterbanden is van 1 november en 15 april verplicht bij winterse omstandigheden (sneeuw, sneeuwmodder of ijs). Indien je auto niet over winterbanden beschikt, ben je verplicht sneeuwkettingen te gebruiken.

Buiten deze periode kan het gebruik van winterbanden in Oostenrijk op bergwegen verplicht zijn. Dit wordt aangegeven met een verkeersbord. Winterbanden in Oostenrijk moeten een minimale profieldiepte van 4 mm hebben. De banden moeten voorzien zijn van de M+S aanduiding.

Sneeuwkettingen in Oostenrijk

Bij winterse omstandigheden is het verplicht sneeuwkettingen te gebruiken als de auto geen winterbanden heeft. Het wegdek mag daarbij niet beschadigd worden, dus de weg moet bedekt zijn met sneeuw of ijs.

Het gebruik van sneeuwkettingen is verplicht indien dat aangegeven wordt met een verkeersbord. De maximumsnelheid is 50 km/h. De sneeuwkettingen moeten op de aangedreven wielen worden gemonteerd.

Bijzonderheden

Motor laten draaien

Als een voertuig in een tunnel tot stilstand komt, moet de motor worden uitgeschakeld.
Het bij stilstand warm laten draaien van de motor is verboden.
Ook in andere omstandigheden, bijvoorbeeld bij het wachten voor een overweg, is het onnodig laten draaien van de motor verboden.

Contact ons

AZ Autoverhuur Sneek

info@azautoverhuur.nl

+31 (0515) - 82 00 04

Wolkammersstraat 14-B
8601 VB  Sneek

AZ Autoverhuur Emmeloord

info@azautoverhuur.nl

+31 (0527) - 50 24 00

Ondernemersweg 29
8304 BH  EMMELOORD

KVK – 01072661
BANK – NL64 SNSB 0945 7767 48
t.n.v. MSB Automotive
BTW – NL8041.02.909.B02