Goed voorbereid met de auto op wintersport

Met de voorjaarsvakantie in aantocht gaan velen op wintersport en dan is het wel fijn goed voorbereid op pad te gaan. In dit artikel geven we je wat tips hiervoor, wat al begint met het inpakken van de auto. Zo is het in Oostenrijk en Duitsland verplicht een gevarendriehoek, verbanddoos en veiligheidshesje bij je te hebben. De verbanddoos hoeft in Frankrijk en Italië niet verplicht mee, de andere 2 wel. In Zwitserland is alleen de gevarendriehoek verplicht, maar wordt het hesje wel aangeraden.

Dakkoffer
Wanneer je reist met een dakkoffer op de auto, houd dan rekening met de maximale dakbelasting van je auto, wat in het instructieboekje te vinden is. Van dit gewicht moet je nog wel het gewicht van de koffer zelf en de dakdragers aftrekken, dus het is goed zoveel mogelijk lichte bagage in de dakkoffer te stoppen. Volledig waterdicht zijn de meeste dakkoffers overigens niet, dus denk hier ook om bij het inpakken ervan.

Verkeersdrukte
De verkeersdrukte helemaal ontlopen is praktisch vrijwel onmogelijk. Vooral op 25 februari zijn er volgens de verkeersdruktekalender van de ANWB veel files in landen als Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Uit onderzoek van KPMG blijkt daarnaast dat bestuurders van elektrische auto’s ook met zogenoemde laadfiles rekening dienen te houden, wat nog extra meetelt aangezien de bestuurder bij koud weer een kleiner rijbereik zal hebben met een elektrische auto. Volgens KPMG is het verstandig nog voor Keulen te laden, aangezien er vooral rond Frankfurt lange laadfiles zullen zijn.

Tolvignet
In Oostenrijk en Zwitserland heb je een tolvignet nodig. Deze kost voor de Oostenrijkse snelwegen 9,90 euro voor 10 dagen, 29 euro voor 2 maanden en 96,40 euro voor een jaar. In Zwitserland kost een vignet 40,50 euro voor een jaar geldigheid, waarbij er voor sommige tunnels nog wel aparte tarieven kunnen gelden.

Winterbanden
In Duistland zijn winterbanden of vierseizoenenbanden verplicht bij winterse omstandigheden, waarbij ze van het zogeheten sneeuwbloksymbool voorzien moeten zijn. Winterbanden zijn in Oostenrijk verplicht tussen 1 november en 15 april. Dit geldt ook voor Italië, maar daar alleen in bepaalde gebieden. In Frankrijk geldt dezelfde regel, alleen da van 1 november t/m 31 maart. In Zwitserland zijn winterbanden niet verplicht, maar worden ze wel sterk aangeraden en kan er een boete worden gegeven als je met zomerbanden in winterse omstandigheden het overige verkeer hindert.

Contact ons

AZ Autoverhuur Sneek

info@azautoverhuur.nl

+31 (0515) - 82 00 04

Wolkammersstraat 14-B
8601 VB  Sneek

AZ Autoverhuur Emmeloord

info@azautoverhuur.nl

+31 (0527) - 50 24 00

Ondernemersweg 29
8304 BH  EMMELOORD

KVK – 01072661
BANK – NL64 SNSB 0945 7767 48
t.n.v. MSB Automotive
BTW – NL8041.02.909.B02