azautoverhuur https://www.azautoverhuur.nl/ het begin van jouw autoverhuur Fri, 02 Dec 2022 14:48:32 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://www.azautoverhuur.nl/wp-content/uploads/2022/02/cropped-Logo_AZ-autoverhuur_Def-32x32.png azautoverhuur https://www.azautoverhuur.nl/ 32 32 BPM-tarieven zorgen waarschijnlijk voor duurdere auto’s in 2023 https://www.azautoverhuur.nl/bpm-tarieven-zorgen-waarschijnlijk-voor-duurdere-autos-in-2023/ https://www.azautoverhuur.nl/bpm-tarieven-zorgen-waarschijnlijk-voor-duurdere-autos-in-2023/#respond Fri, 02 Dec 2022 14:48:32 +0000 https://www.azautoverhuur.nl/?p=1206 Veel nieuwe auto’s zullen met ingang van 2023 waarschijnlijk duurder worden in Nederland. Dit soort prijsverhogingen houden vaak verband met een aanpassing van het model, maar met ingang van 2023 gebeurt dit waarschijnlijk ook zonder dat je er direct meer voor terugkrijgt. Dit komt vooral door de Belastingdienst. Met ingang van 1 januari 2023 gaan […]

Het bericht BPM-tarieven zorgen waarschijnlijk voor duurdere auto’s in 2023 verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
Veel nieuwe auto’s zullen met ingang van 2023 waarschijnlijk duurder worden in Nederland. Dit soort prijsverhogingen houden vaak verband met een aanpassing van het model, maar met ingang van 2023 gebeurt dit waarschijnlijk ook zonder dat je er direct meer voor terugkrijgt. Dit komt vooral door de Belastingdienst.

Met ingang van 1 januari 2023 gaan de bpm-tarieven namelijk omhoog. Dit is een aanschafbelasting die je betaalt bij de aankoop van een nieuwe auto en die zit in de consumentenadviesprijs inbegrepen. Waar elektrische auto’s van bpm zijn vrijgesteld, wordt deze bij auto’s met een verbrandingsmotor bepaald door de CO2-uitstoot in gram per kilometer en door het type aandrijflijn of het soort brandstof van de auto.

Voor iedere auto wordt vanaf 1 januari 2023 een iets hogere vaste voet gerekend van 400 euro. Daarnaast zullen de CO2-schijfgrenzen vanaf 2023 enerzijds met 2,3% verlaagd worden ten opzichte van die van het jaar ervoor, waar de tarieven die aan die schijven gekoppeld zijn worden ook nog eens verhoogd worden.

In 2023 geldt voor dieselauto’s een wat andere manier van berekenen. Voorheen gold voor auto’s met een dieselmotor die meer dan 75 gr km uitstoten een dieseltoeslag van 86,67 euro per gram daarboven. Die toeslag zal in 2023 verhoogd worden naar 94,30 euro, echter daalt deze dan weer naar 73 gram per kilometer. Er gelden overigens wel weer andere tarieven en schijven voor de plug-ins dan voor auto’s met alleen een verbrandingsmotor, maar ook hierbij gaan de tarieven omhoog en de schijfgrenzen omlaag, waarbij de duurste schijf al vanaf 61 gram CO2 per kilometer van toepassing is.

Wanneer een auto in 2023 in een hogere schijf valt dan in 2022 en er dus een veel hoger tarief van toepassing is, wordt de stijging van de bpm ook groter. Autofabrikanten kunnen een toename van de vanafprijs door de hogere bpm alleen voorkomen door de CO2-uitstoot omlaag te brengen.

Het bericht BPM-tarieven zorgen waarschijnlijk voor duurdere auto’s in 2023 verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
https://www.azautoverhuur.nl/bpm-tarieven-zorgen-waarschijnlijk-voor-duurdere-autos-in-2023/feed/ 0
Vanaf 2035 moeten alle nieuw verkochte auto’s CO2-uitstootvrij zijn https://www.azautoverhuur.nl/vanaf-2035-moeten-alle-nieuw-verkochte-autos-co2-uitstootvrij-zijn/ https://www.azautoverhuur.nl/vanaf-2035-moeten-alle-nieuw-verkochte-autos-co2-uitstootvrij-zijn/#respond Fri, 28 Oct 2022 07:36:03 +0000 https://www.azautoverhuur.nl/?p=1200 In Brussel is een akkoord bereikt tussen de Europese Commissie, onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten over de verkoop van nieuwe auto’s in de EU (Europese Unie). Vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto’s, personenauto’s en kleine bedrijfswagens, die in de EU verkocht worden namelijk CO2-uitstootvrij zijn. Fossiele brandstoffen Richting 2035 moeten de uitstootdoelen […]

Het bericht Vanaf 2035 moeten alle nieuw verkochte auto’s CO2-uitstootvrij zijn verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
In Brussel is een akkoord bereikt tussen de Europese Commissie, onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten over de verkoop van nieuwe auto’s in de EU (Europese Unie). Vanaf 2035 moeten alle nieuwe auto’s, personenauto’s en kleine bedrijfswagens, die in de EU verkocht worden namelijk CO2-uitstootvrij zijn.

Fossiele brandstoffen
Richting 2035 moeten de uitstootdoelen voor auto’s steeds verder naar beneden worden bijgesteld tot 0 in 2035, waardoor auto’s die rijden op fossiele brandstoffen vanaf dan dus niet meer verkocht mogen worden.

Duidelijkheid
Europarlementariër en onderhandelaar Jan Huitema van de VVD geeft aan dat er door dit akkoord vooral duidelijkheid komt voor de automobilisten en de auto-industrie. “De industrie wordt gestimuleerd om in fossielvrije auto’s te investeren en voor automobilisten die schoner willen rijden worden de mogelijkheden groter en dus goedkoper.”

Timmermans
Ook Eurocommissaris Frans Timmermans geeft aan dat dit akkoord een sterk signaal is. Autofabrikanten in Europa hebben volgens hem de laatste jaren al getoond op de goede weg te zijn en kunnen met dit akkoord deze ambitie waarmaken.

Het bericht Vanaf 2035 moeten alle nieuw verkochte auto’s CO2-uitstootvrij zijn verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
https://www.azautoverhuur.nl/vanaf-2035-moeten-alle-nieuw-verkochte-autos-co2-uitstootvrij-zijn/feed/ 0
Europese autoproductie kan dalen tot wel 40% vanwege energiecrisis https://www.azautoverhuur.nl/europese-autoproductie-kan-dalen-tot-wel-40-vanwege-energiecrisis/ https://www.azautoverhuur.nl/europese-autoproductie-kan-dalen-tot-wel-40-vanwege-energiecrisis/#respond Thu, 13 Oct 2022 14:21:59 +0000 https://www.azautoverhuur.nl/?p=1196 S&P Global Mobility hebben in een rapport genaamd ‘Winter is coming’ gemeld dat de energiecrisis de autoproductie in Europa de komende tijd tot wel 40% zou kunnen beperken. Door hoge energieprijzen en energietekorten zouden er zelfs tijdelijke productiestops kunnen komen. Het is dan ook vooral de auto-industrie die het volgens de marktonderzoeker zwaar krijgt vanwege […]

Het bericht Europese autoproductie kan dalen tot wel 40% vanwege energiecrisis verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
S&P Global Mobility hebben in een rapport genaamd ‘Winter is coming’ gemeld dat de energiecrisis de autoproductie in Europa de komende tijd tot wel 40% zou kunnen beperken. Door hoge energieprijzen en energietekorten zouden er zelfs tijdelijke productiestops kunnen komen.

Het is dan ook vooral de auto-industrie die het volgens de marktonderzoeker zwaar krijgt vanwege de energiecrisis. Eerder werd er een productie van 4 tot 4,5 miljoen auto’s per kwartaal in Europa verwacht door S&P, maar vanaf het komende kwartaal is die verwachting een stuk lager. Eerder werden de verwachtingen ook al minder vanwege chiptekorten en coronabeperkingen en deze nemen nu dus verder af vanwege de energiecrisis.

S&P verwacht dat de productie in Europa zou kunnen teruglopen tot 2,75 tot 3 miljoen auto’s per kwartaal en deze zou zelfs heel 2023 kunnen aanhouden. Voorheen lagen de energiekosten per geproduceerde auto rond de 50 euro, nu is dat bedrag opgelopen naar 6787 tot 773 euro per auto. Autofabrikanten zouden hierdoor de productie van auto’s zelfs helemaal stil kunnen leggen, omdat het niet meer rendabel is. Dit zou volgens S&P met name bij kleinere fabrieken kunnen gebeuren. In deze voorspelling spelen ook mogelijke energietekorten nog een rol, vooral als de winter eventueel streng wordt.

De gevolgen hiervan zullen niet alleen in Europa voelbaar zijn, maat ook in de rest van de wereld. Er worden namelijk veel onderdelen, die ook elders in de wereld gebruikt worden, in Europa geproduceerd. Ook die fabrieken hebben natuurlijk last van de energiecrisis, waardoor er wereldwijd nog langere levertijden kunnen ontstaan voor nieuwe auto’s.

Het bericht Europese autoproductie kan dalen tot wel 40% vanwege energiecrisis verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
https://www.azautoverhuur.nl/europese-autoproductie-kan-dalen-tot-wel-40-vanwege-energiecrisis/feed/ 0
Minister wil verkeersboetes laten meestijgen met hoge inflatie https://www.azautoverhuur.nl/minister-wil-verkeersboetes-laten-meestijgen-met-hoge-inflatie/ https://www.azautoverhuur.nl/minister-wil-verkeersboetes-laten-meestijgen-met-hoge-inflatie/#respond Thu, 08 Sep 2022 06:52:10 +0000 https://www.azautoverhuur.nl/?p=1154 De minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yeşilgöz, wil ook het komende jaar de verkeersboetes met de inflatie mee laten stijgen, ook al is de inflatie dit jaar uitzonderlijk hoog. Dit houdt in dat de boetes voor veelvoorkomende verkeersovertredingen komend jaar met ongeveer 8,6% zullen stijgen, wanneer de lijst met voorstellen voor boetebedragen die Yeşilgöz […]

Het bericht Minister wil verkeersboetes laten meestijgen met hoge inflatie verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
De minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yeşilgöz, wil ook het komende jaar de verkeersboetes met de inflatie mee laten stijgen, ook al is de inflatie dit jaar uitzonderlijk hoog. Dit houdt in dat de boetes voor veelvoorkomende verkeersovertredingen komend jaar met ongeveer 8,6% zullen stijgen, wanneer de lijst met voorstellen voor boetebedragen die Yeşilgöz naar de Tweede Kamer heeft gestuurd wordt aangenomen.

Verhoogde boetes

Dit zou betekenen dat de boete voor appen of bellen achter het stuur van 350 euro naar 380 euro exclusief administratiekosten gaat en die voor door rood rijden gaat dan van 250 naar 280 euro. Dit is niet exact 8,6%, aangezien verkeersboetes altijd worden afgerond. Bepaalde boetes zullen echter bewust niet boven de 450 euro uit gaan komen, omdat ze dan onder het strafrecht zouden vallen, in plaats van de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften.

Niet onrechtvaardig

Een woordvoerster van het ministerie van Justitie en Veiligheid laat weten dat het ministerie deze verhoging niet onrechtvaardig vindt. „Zo lang je je aan de regels houdt, hoef je de kosten ook niet te maken”. Daarnaast laat ze weten dat het niet verhogen van de boetes in verhouding tot de hoge inflatie, juist zou betekenen dat ze vergeleken met de normale kosten voor het levensonderhoud goedkoper worden.

Tweede Kamer

Het voorstel van de minister is eerst aan de Tweede Kamer gestuurd in een zogenoemde voorhangprocedure, dan moet de Raad van State er nog naar kijken en de Kamer zelf kan ook nog tegen de voorstellen ingaan.

Het bericht Minister wil verkeersboetes laten meestijgen met hoge inflatie verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
https://www.azautoverhuur.nl/minister-wil-verkeersboetes-laten-meestijgen-met-hoge-inflatie/feed/ 0
‘BMW en Toyota willen in 2025 gezamenlijk waterstofauto’s in massaproductie brengen’ https://www.azautoverhuur.nl/bmw-en-toyota-willen-in-2025-gezamenlijk-waterstofautos-in-massaproductie-brengen%ef%bf%bc/ https://www.azautoverhuur.nl/bmw-en-toyota-willen-in-2025-gezamenlijk-waterstofautos-in-massaproductie-brengen%ef%bf%bc/#respond Fri, 19 Aug 2022 13:33:21 +0000 https://www.azautoverhuur.nl/?p=1150 Nikkei Asia heeft op basis van een interview met Pieter Nota laten weten dat Toyota en BMW van plan zijn om in 2025 gezamenlijk waterstofauto’s in massaproductie op de markt te brengen. “We zien dat waterstof-brandstofceltechnologie vooral relevant is voor grotere suv’s”, zei Nota tegen het Aziatische medium.  Nota zinspeelde op verdere samenwerkingen met Toyota […]

Het bericht ‘BMW en Toyota willen in 2025 gezamenlijk waterstofauto’s in massaproductie brengen’ verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
Nikkei Asia heeft op basis van een interview met Pieter Nota laten weten dat Toyota en BMW van plan zijn om in 2025 gezamenlijk waterstofauto’s in massaproductie op de markt te brengen. “We zien dat waterstof-brandstofceltechnologie vooral relevant is voor grotere suv’s”, zei Nota tegen het Aziatische medium. 

Nota zinspeelde op verdere samenwerkingen met Toyota en had het over diverse projecten waar ze aan werken met de Japanse automaker. Wel wees hij er ook op dat er nog hindernissen zijn voor EV’s (elektrische auto’s), zoals een gebrek aan goede infrastructuur en aan beschikbaarheid van benodigde materialen.

Acea-president en BMW-topman Oliver Zipse sprak zich begin 2022 ook al kritisch uit over het doordrukken van de EV-verkoop. “Als iemand om de een of andere reden geen elektrische auto kan kopen maar wel een auto nodig heeft, zou je dan liever willen dat hij voor altijd in zijn oude auto blijft rijden? Als jij geen verbrandingsmotoren meer verkoopt, doet iemand anders dat wel”. Ook Toyota liet weten die mening te delen en te vinden dat de consument moet kunnen kiezen.

Deze gedachte werd vervolgens ook door Nota bevestigd in het interview: “We geloven in het belang van verschillende technologieën – elektrische voertuigen op batterijen, ook waterstof en efficiënte verbrandingsmotoren, omdat we niet al onze investeringen in één gebied willen steken”.

Het bericht ‘BMW en Toyota willen in 2025 gezamenlijk waterstofauto’s in massaproductie brengen’ verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
https://www.azautoverhuur.nl/bmw-en-toyota-willen-in-2025-gezamenlijk-waterstofautos-in-massaproductie-brengen%ef%bf%bc/feed/ 0
Bijzondere verkeersregels in het buitenland https://www.azautoverhuur.nl/bijzondere-verkeersregels-in-het-buitenland/ https://www.azautoverhuur.nl/bijzondere-verkeersregels-in-het-buitenland/#respond Sun, 14 Aug 2022 17:44:14 +0000 https://www.azautoverhuur.nl/?p=1147 Wanneer je met vakantie gaat naar het buitenland, krijg je te maken met verkeersregels die vaak anders zijn dan in Nederland. We zullen hieronder een aantal bijzondere verkeersregels toelichten die gelden in bepaalden landen. Zo gelden er in veel Europese landen vrijwel jaarlijks milieuregels die steeds strenger worden. In België zijn er bijvoorbeeld eigen milieuzones […]

Het bericht Bijzondere verkeersregels in het buitenland verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
Wanneer je met vakantie gaat naar het buitenland, krijg je te maken met verkeersregels die vaak anders zijn dan in Nederland. We zullen hieronder een aantal bijzondere verkeersregels toelichten die gelden in bepaalden landen.

Zo gelden er in veel Europese landen vrijwel jaarlijks milieuregels die steeds strenger worden. In België zijn er bijvoorbeeld eigen milieuzones in Antwerpen, Gent en Brussel die als Low Emission Zone (LEZ) of Zone de Basses Émissions (ZBE) worden aangegeven. Er staat een flinke boete op het inrijden van een milieuzone met een voertuig dat daar niet is toegelaten. Daarnaast mag je in België op bepaalde autowegen maximaal 90 kilometer per uur rijden, wanneer er te veel fijnstof in de lucht zit. Dit wordt duidelijk gemaakt aan de hand van matrixborden met de tekst ‘SMOG 90’.

Voor stadscentra in de grote steden van Duitsland gelden al langer milieuvignetten die voor alle voertuigen gelden. Alleen wanneer je op de Autobahn blijft heb je het vignet niet nodig. Wanneer je niet het juiste vignet hebt of helemaal geen, riskeer je een boete van 80 euro. Daarnaast zijn er een aantal steden, zoals Hamburg en Berlijn, waar helemaal geen dieselvoertuigen mogen komen in bepaalde stadsdelen.

Ook in Frankrijk is een dergelijk milieuvignet nodig in steeds meer steden en departementen. Het gaat daar om 2 soorten milieuzones: de tijdelijke milieuzone (ZPA) en de lage-emissiezone (ZFE). Hier riskeer je zonder vignet een rijverbod en een boete van minstens 68 euro. Dit soort milieuzones gelden trouwens ook in Zwitserland, in kanton Genève. Een aantal landen hanteert naast dit milieuvignet ook een tolvignet/autovignet voor de (auto) snelwegen door het hele land, zoals in Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië.

In de landen Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland is het verplicht om in een file een reddingsstrook in het midden vrij te houden voor de hulpdiensten. Dit houdt in dat je op de linkerbaan zo ver mogelijk links rijt en op de rechterbaan zo ver mogelijk naar rechts. In Zwitserland is het daarnaast verplicht om te ritsen, wanneer er 2 rijstroken worden samengevoegd. Het is dan de bedoeling door te rijden tot vlak voor de versmalling op de wegvallende rijstrook en dan pas op het laatste moment in te voegen. Verder ben je verplicht één voertuig de ruimte te geven in te kunnen voegen op de doorgaande rijstrook.

In de landen die om Nederland heen liggen mag je nergens je telefoon vasthouden terwijl je rijdt, maar daar zijn wel verschillen in. Zo mag je in Duitsland wel handfree bellen en een hoofdtelefoon of oortjes gebruiken en je mag er je telefoon gebruiken om te navigeren. In Spanje en Frankrijk gaan ze een stuk verder en mag je telefoon of tablet helemaal niet in het zicht liggen. Er mag alleen een vooraf ingestelde navigatie in een houder te zien zijn. Hoewel in Frankrijk het gebruik van navigatie afgeraden wordt en daar is het verboden een hoofdtelefoon of oortjes te gebruiken.

In Frankrijk staan hier zeer hoge boetes op: bijvoorbeeld maximaal 1500 euro voor het bezitten van een radarverklikker en je rijbewijs voor maximaal 3 jaar inleveren. Wanneer je met te weinig profieldiepte op je banden rijdt kan je dat ook een flinke boete of zelfs gevangenisstraf opleveren.

Andere bijzondere regels zijn bijvoorbeeld het verbod op het rijden met teenslippers of met blote voeten in bijvoorbeeld Frankrijk en Spanje. In Spanje gaan ze zelfs nog wat verder en staat er een boete van 80 euro op het rijden in zwemkledij of in een te dikke jas. Verder moet je in Spanje en Portugal altijd een reservebril bij je hebben als je een bril of lenzen draagt.

Wat betreft met alcohol in je bloed achter het stuur kruipen, zijn veel regels in de ons omringende landen hetzelfde met maximaal 0,5 alcoholpromillage. Voor jonge bestuurders willen deze regels nog wel eens variëren. Zo mogen zij in Spanje tot 0,25 alcoholpromillage in hun bloed hebben en in Zweden en Noorwegen 0,2. In Slowakije en Tsjechië zijn ze echter nog strenger en hanteren ze een nultolerantie.

Het bericht Bijzondere verkeersregels in het buitenland verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
https://www.azautoverhuur.nl/bijzondere-verkeersregels-in-het-buitenland/feed/ 0
Mokerslag voor autofabrikanten: meer sjoemelsoftware illegaal https://www.azautoverhuur.nl/mokerslag-voor-autofabrikanten-meer-sjoemelsoftware-illegaal/ https://www.azautoverhuur.nl/mokerslag-voor-autofabrikanten-meer-sjoemelsoftware-illegaal/#respond Fri, 15 Jul 2022 09:32:07 +0000 https://www.azautoverhuur.nl/?p=1143 Het is verboden dat software in dieselauto’s systemen uitschakelt die de uitlaatgassen reinigen bij normale temperaturen. Zo oordeelde het Europees Hof in 3 zaken tegen meerdere autofabrikanten, waaronder Volkswagen. De uitspraak is van groot belang voor de collectieve procedures van Stichting Car Claim en de Consumentenbond tegen fabrikanten van sjoemeldiesels. De uitspraak van het Europees […]

Het bericht Mokerslag voor autofabrikanten: meer sjoemelsoftware illegaal verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
Het is verboden dat software in dieselauto’s systemen uitschakelt die de uitlaatgassen reinigen bij normale temperaturen. Zo oordeelde het Europees Hof in 3 zaken tegen meerdere autofabrikanten, waaronder Volkswagen. De uitspraak is van groot belang voor de collectieve procedures van Stichting Car Claim en de Consumentenbond tegen fabrikanten van sjoemeldiesels.

De uitspraak van het Europees Hof richt zich op zogeheten temperatuurvensters en hoogtemeters. Deze software wordt door veel autofabrikanten gebruikt en zorgt ervoor dat de auto anders werkt bij bepaalde temperaturen en luchtdruk. Onder omstandigheden gelijk aan die van de rollerbanktesten gebeurt er niets. Maar wijken de omstandigheden af, dan schakelt de software de systemen die de schadelijke uitstoot van de auto beperken, uit. Als gevolg hiervan zijn de auto’s bij normaal gebruik veel vervuilender dan tijdens tests.

Viezere auto

Sandra Molenaar, directeur Consumentenbond: ‘Het uitschakelen van de systemen gebeurt al bij temperaturen onder de 15 en boven de 33 graden. Dan rijd je in Nederland, en heel veel andere Europese landen, een groot deel van het jaar dus in een veel viezere auto dan voorgespiegeld.’

Mijlpaal

Guido van Woerkom – voorzitter Stichting Car Claim: ‘‘Fabrikanten beweren dat deze technieken nodig zijn om schade aan de motor te beperken. Maar de vaststelling van het illegale karakter van deze technieken verwijst dit verweer naar de prullenbak. Daarmee is het arrest een mijlpaal in de collectieve procedures die we tegen autofabrikanten en dealers voeren.’

Compensatie

Molenaar ziet de uitspraak ook als een enorme steun in de rug voor gedupeerde autobezitters: ‘Het Europees Hof stelt vast dat consumenten met een dergelijke sjoemeldiesel een product hebben gekocht dat niet aan de verwachting voldoet. Consumenten hebben daarom het recht om de overeenkomst te ontbinden of compensatie te eisen.’

Aanmelden

Stichting Car Claim en de Consumentenbond roepen gedupeerde automobilisten met dieselauto’s uit 2009 t/m 2019 op om zich aan te melden. Op de website van de Consumentenbond kunnen consumenten een kentekencheck invullen Daarmee zien ze direct of hun dieselauto sjoemelsoftware heeft en of de auto voor een schadevergoeding in aanmerking kan komen. Deze kan oplopen tot duizenden euro’s, afhankelijk van het merk en type auto.

Samenwerking Car Claim en Consumentenbond

Stichting Car Claim en de Consumentenbond werken samen in de strijd tegen verschillende automerken die sjoemelsoftware gebruiken. Stichting Car Claim startte al collectieve procedures tegen Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Mercedes-Benz, Renault, Dacia, Peugeot, Citroën, DS en Opel.

Op 14 juli 2021 oordeelde de Rechtbank Amsterdam al dat kopers van sjoemeldiesels van Volkswagen, Audi, Seat en Škoda recht hebben op een compensatie.

Bron: Consumentenbond

Het bericht Mokerslag voor autofabrikanten: meer sjoemelsoftware illegaal verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
https://www.azautoverhuur.nl/mokerslag-voor-autofabrikanten-meer-sjoemelsoftware-illegaal/feed/ 0
Ministerraad stemt in: vanaf 2030 betalen automobilisten naar gebruik https://www.azautoverhuur.nl/ministerraad-stemt-in-vanaf-2030-betalen-automobilisten-naar-gebruik/ https://www.azautoverhuur.nl/ministerraad-stemt-in-vanaf-2030-betalen-automobilisten-naar-gebruik/#respond Fri, 01 Jul 2022 17:27:23 +0000 https://www.azautoverhuur.nl/?p=1139 Vanaf 2030 betalen autobezitters niet meer voor autobezit, maar voor autogebruik. Het kabinet wil de huidige motorrijtuigenbelasting hervormen naar een kilometerafhankelijke belasting voor personen- en bestelauto’s. Automobilisten betalen in het nieuwe systeem voor het daadwerkelijk gebruik van de weg en niet langer een vast bedrag voor het bezit van een auto. Waar en wanneer deze […]

Het bericht Ministerraad stemt in: vanaf 2030 betalen automobilisten naar gebruik verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
Vanaf 2030 betalen autobezitters niet meer voor autobezit, maar voor autogebruik. Het kabinet wil de huidige motorrijtuigenbelasting hervormen naar een kilometerafhankelijke belasting voor personen- en bestelauto’s. Automobilisten betalen in het nieuwe systeem voor het daadwerkelijk gebruik van de weg en niet langer een vast bedrag voor het bezit van een auto. Waar en wanneer deze kilometers gereden zijn, maakt niet uit. De ministerraad heeft ingestemd met toezending aan de Tweede Kamer van een brief met de eerste uitwerking van deze plannen uit het Coalitieakkoord.

Met de huidige motorrijtuigenbelasting (mrb) wordt per auto een vast bedrag per jaar betaald. Een automobilist die weinig kilometers rijdt, betaalt nu net zoveel mrb als een automobilist die veel rijdt. Door het huidige systeem om te vormen van een belasting op bezit naar een belasting op gebruik, worden de lasten van automobiliteit evenwichtiger en rechtvaardiger verdeeld. De totale lasten blijven gelijk. Automobilisten die weinig rijden, gaan minder betalen dan automobilisten die veel rijden. Het systeem van betalen naar gebruik levert daarnaast een belangrijke bijdrage aan de twee doelstellingen die in het Coalitieakkoord zijn opgenomen: het op peil houden van de belastingkomsten en CO2-reductie in de mobiliteit.

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat: “In het dagelijks leven betaal je voor wat je gebruikt; bijvoorbeeld je boodschappen en je kleding. Automobilisten betalen straks niet meer voor het bezit van een auto, maar voor het gebruik ervan. Dit systeem is eerlijker, want de lasten worden verdeeld naar gebruik. Automobilisten die weinig rijden, betalen minder dan automobilisten die veel rijden. Zij belasten het wegennet en de omgeving minder dan automobilisten die meer kilometers maken.”

Staatssecretaris Van Rij van Financiën: “Automobilisten kiezen steeds vaker voor een elektrische auto. En dat is maar goed ook, want we stimuleren dit als kabinet vanwege het klimaat. Het betekent wel dat de overheidsinkomsten van autobelastingen op termijn teruglopen, met name door teruglopende inkomsten uit de brandstofaccijns. Dit jaar halen we circa €14 miljard op, waarvan ruim €4 miljard via de motorrijtuigenbelasting. Deze overheidsinkomsten op peil houden is één van de redenen om een nieuw en toekomstbestendig systeem in te voeren. Straks betalen alle automobilisten, ook de elektrische rijders, weer belasting afhankelijk van hoeveel ze de weg op gaan. Zo kunnen ook in de toekomst publieke voorzieningen worden betaald, zoals zorg, onderwijs én (het onderhoud van) de wegen.”

Betalen naar gebruik

Het kabinet is van plan het systeem van betalen naar gebruik per 2030 in te voeren door het kilometerafhankelijk maken van het tarief van de huidige mrb voor alle personen- en bestelauto’s, zonder onderscheid naar tijd en plaats in het kilometertarief. Het maakt dus niet uit waar of wanneer iemand rijdt. Ook kilometers die in het buitenland gereden zijn, tellen mee. Voor het heffen van de belasting hoeft alleen te worden geregistreerd hoeveel kilometers een auto jaarlijks rijdt. De overheid hoeft niet te weten waar en wanneer deze kilometers zijn gereden en dit waarborgt de privacy. 

Bewuster autogebruik

Automobilisten worden met de invoering van betalen naar gebruik gestimuleerd om bewuster hun auto te gebruiken. Daarmee leveren auto’s ook een bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Een systeem van betalen naar gebruik heeft daarmee een positief effect op de verbetering van de luchtkwaliteit en naar verwachting ook op het verminderen van files op de weg. Deze effecten worden nog verder onderzocht.

Het nieuwe systeem wordt budgetneutraal ingevoerd, op het niveau van de autobelastingen van 2025. Belastingderving ná 2030, veroorzaakt door verdere groei van het aantal elektrische voertuigen na 2030, wordt opgevangen door het kilometertarief jaarlijks te laten meestijgen. Hiermee blijven de overheidsinkomsten ook in de toekomst op peil.

Gevolgen voor bestaande toltrajecten

In het Coalitieakkoord is afgesproken dat gelijktijdig met de hervorming van de mrb de dan nog bestaande toltrajecten komen te vervallen. Momenteel wordt tijdelijke tolheffing voorbereid op twee nog te realiseren trajecten: de Blankenburgverbinding en de ViA15. Het kabinet brengt op dit moment de gevolgen van het vervallen van tol op deze trajecten in kaart. Ook voor de Westerscheldetunnel en in de Kiltunnel, beiden in beheer van medeoverheden, wordt nu tol geheven.

Verder traject

Het principe van betalen naar gebruik voor automobiliteit is niet nieuw. Er zijn vaker plannen geweest om een dergelijk systeem in te voeren. Het kabinet wil zoveel mogelijk lering trekken uit eerdere, vergelijkbare trajecten en tegemoetkomen aan de zorgen die leven over complexiteit, privacy, betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Er worden daarom gesprekken gevoerd met belangenorganisaties en medeoverheden. Ook worden verschillende onderzoeken gedaan naar verdere invulling zoals de gevolgen van het systeem voor verschillende huishoudens.

Ook moeten er nog een aantal belangrijke keuzes worden gemaakt. Bijvoorbeeld over de wijze waarop het aantal gereden kilometers wordt geregistreerd en wat het betekent als het tarief net als in de huidige mrb afhankelijk wordt gemaakt van gewicht en brandstofsoort van de auto. Dit wordt momenteel nader onderzocht.

Doel is om nog deze kabinetsperiode de wetgeving vast te stellen en andere voorbereidingen te treffen die nodig zijn om het nieuwe systeem in te kunnen invoeren. In de komende tijd worden eerst nog onderzoeken uitgevoerd. Doel is om daarna uiterlijk medio 2023 een internetconsultatie te starten van de conceptwetgeving.

Bron: Rijksoverheid

Het bericht Ministerraad stemt in: vanaf 2030 betalen automobilisten naar gebruik verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
https://www.azautoverhuur.nl/ministerraad-stemt-in-vanaf-2030-betalen-automobilisten-naar-gebruik/feed/ 0
Kabinet wil automobilisten vanaf 2030 laten betalen voor elke gereden kilometer, ook in buitenland https://www.azautoverhuur.nl/kabinet-wil-automobilisten-vanaf-2030-laten-betalen-voor-elke-gereden-kilometer-ook-in-buitenland/ https://www.azautoverhuur.nl/kabinet-wil-automobilisten-vanaf-2030-laten-betalen-voor-elke-gereden-kilometer-ook-in-buitenland/#respond Thu, 30 Jun 2022 18:41:19 +0000 https://www.azautoverhuur.nl/?p=1136 Het kabinet is van plan vanaf 2030 automobilisten te laten betalen voor elke gereden kilometer, waarbij ook de kilometers mee zullen tellen die in het buitenland worden gereden. De ministerraad zal dit morgen op hoofdlijnen gaan bespreken, zo is door diverse bronnen bevestigd nadat De Telegraaf hierover berichtte. Gebruikers van fossiele en elektrische auto’s zouden […]

Het bericht Kabinet wil automobilisten vanaf 2030 laten betalen voor elke gereden kilometer, ook in buitenland verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
Het kabinet is van plan vanaf 2030 automobilisten te laten betalen voor elke gereden kilometer, waarbij ook de kilometers mee zullen tellen die in het buitenland worden gereden. De ministerraad zal dit morgen op hoofdlijnen gaan bespreken, zo is door diverse bronnen bevestigd nadat De Telegraaf hierover berichtte.

Gebruikers van fossiele en elektrische auto’s zouden op die manier gaan meebetalen aan het weggebruik. Vooral voor elektrische autobezitters is dit nadelig, aangezien zij nu voordelig uit zijn doordat ze niet meebetalen aan de accijns op benzine en diesel en voorlopig nog geen wegenbelasting betalen. Er zitten nog wel wat haken en ogen aan de uitvoering van de maatregel, bijvoorbeeld wie de gereden kilometers bij gaat houden en hoe.

Om dit bij te houden zou het volgens bronnen het meest logisch zijn hiervoor de kilometerstand tijdens de APK (Algemene Periodieke Keuring) te gebruiken. Nieuwe auto’s komen daar echter pas na 4 jaar voor en daarna pas om het jaar. Voor hen zou dus eerder de kilometerstand vastgelegd moeten worden, als voorkomen moet worden dat men ineens een grote som geld moet betalen. Andere manieren zouden bijvoorbeeld een kastje in de auto of met een smartphone de kilometers bijhouden zijn, maar dit is wellicht privacygevoelig.

Volgens diezelfde bronnen zou er geen onderscheid komen tussen de spitsuren en de minder drukke momenten of tussen snelwegen en andere wegen. Alle andere plannen rondom rekeningrijden of kilometerheffing in de spits zijn tot nog toe afgeketst, dus het is nog afwachten of dit plan wel daadwerkelijk doorgang zal gaan vinden. In het coalitieakkoord werd echter ook al een plan beschreven van Betalen naar gebruik voor alle automobiliteit, dat in 2030 ingevoerd zou moeten worden maar wel al eerder voorbereid zou worden.

Het bericht Kabinet wil automobilisten vanaf 2030 laten betalen voor elke gereden kilometer, ook in buitenland verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
https://www.azautoverhuur.nl/kabinet-wil-automobilisten-vanaf-2030-laten-betalen-voor-elke-gereden-kilometer-ook-in-buitenland/feed/ 0
Staatssecretaris: alleen nog elektrisch leasen vanaf 2025 https://www.azautoverhuur.nl/staatssecretaris-alleen-nog-elektrisch-leasen-vanaf-2025/ https://www.azautoverhuur.nl/staatssecretaris-alleen-nog-elektrisch-leasen-vanaf-2025/#respond Wed, 29 Jun 2022 08:49:20 +0000 https://www.azautoverhuur.nl/?p=1133 Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat bereidt momenteel regelgeving voor die ervoor moet zorgen dat leaserijders vanaf 2025 alleen nog volledig elektrische modellen kunnen uitzoeken wanneer ze een nieuwe auto uitzoeken. Dit is nodig om het zakelijke wagenpark versneld te vergroenen, zo laat de Telegraaf weten op basis van goed geïnformeerde Haagse bronnen. Om […]

Het bericht Staatssecretaris: alleen nog elektrisch leasen vanaf 2025 verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat bereidt momenteel regelgeving voor die ervoor moet zorgen dat leaserijders vanaf 2025 alleen nog volledig elektrische modellen kunnen uitzoeken wanneer ze een nieuwe auto uitzoeken. Dit is nodig om het zakelijke wagenpark versneld te vergroenen, zo laat de Telegraaf weten op basis van goed geïnformeerde Haagse bronnen.

Om de CO2-doelen te behalen is deze maatregel volgens deze bronnen nodig. Het kabinet zou bovendien redeneren dat minder verbranding van fossiele brandstoffen ook positief zal zijn voor de plannen om de stikstof te reduceren. „Door de zakelijke autovloot versneld te vergroenen kan een belangrijke stap gezet worden”, zegt een goed geïnformeerde bron.

Het bericht Staatssecretaris: alleen nog elektrisch leasen vanaf 2025 verscheen eerst op azautoverhuur.

]]>
https://www.azautoverhuur.nl/staatssecretaris-alleen-nog-elektrisch-leasen-vanaf-2025/feed/ 0